Oma-illat

Mikä on OMA-ilta?

Oma-illat ovat Rovaniemen seurakunnan kaikille avoimia yhteisiä iltoja, joita vietetään seurakuntakeskuksessa joka toisen viikon lauantaina klo 17-19. 

Iltaa vietetään rennoissa merkeissä viihtyen yhdessä, haukaten pientä purtavaa, kuunnellen opetusta ja musiikkia. Illoissa on tarjolla hetki pysähtymiseen, itsensä, toisten ja ennen kaikkea Jumalan kohtaamiseen sekä rukoukseen. Lapsille on myös omaa mukavaa ohjelmaa.

Oma-iltoja vietetään lauantaisin klo 17-19 seurakuntakeskuksessa,
osoitteessa Rauhankatu 70, sisään pääsee Yliopistonkadulta.

Kevään ensimmäiset OMA-illat alkavat 26.1.2019

///

Iltoja valmistelee Oma-tiimi, johon saa liittyä kuka tahansa, joka haluaa auttaa iltojen järjestelyissä. Iltaa ennen esimerkiksi valmistellaan tarjottavat, laitetaan tekniikka kuntoon ja rukoillaan illan puolesta. Ylistäjät käyvät läpi illan kappaleet ja tila koristellaan tunnelmalliseksi. 


Tiimiä luotsaa oppilaitospastori Heini Kesti ja Raappanoiden pariskunta. Haluaisitko mukaan tiimin toimintaan? Laita Heinille viestiä osoitteeseen: heini.kesti(at)evl.fi
Lue Susannan kokemuksia tiimiin kuulumisesta tästä.Marja Toivanen on toiminut ylistyksenjohtajana Oma-illoissa niiden alkamisesta lähtien.


///

Seurakunnan lehti Pääsky kirjoitti Oma-illoista näin keväällä 2015:

Keskikaupungin alueella toimivat Oma-illat saivat alkusysäyksen puolitoista vuotta sitten syyskuussa, kun Raappanoiden pariskunta etsi omaa paikkaansa seurakunnassa.
  "Koimme, ettei sunnuntaiaamun jumalanpalveluksen lisäksi tarjolla oikein ole sellaista paikkaa, jossa nuoret ja aikuiset voisivat kohdata ja saada opetusta,"
kertoo Mika Raappana.
 Raappanat kokosivat yhdessä oppilaitospastori Heini Kestin kanssa tiimin, joka alkoi järjestää iltoja ja rakentaa tuota kohtaamispaikkaa. Illoissa kävi aluksi kymmenisen vakituista kävijää, mutta nykyisin kirkonmäelle kokoontuu paristakymmenestä viiteenkymmeneen ihmistä.
 “En tiedä, olisimmeko olleet vielä valmiita tällaiseen väkimäärään vielä ensimmäisenä vuonna. Illat ja sen tekijät ovat kasvaneet tuon ensimmäisen vuoden aikana,”
Tanja Raappana kuvailee hymyillen.

"OMA tarkoittaa: Olet Minulle Arvokas"


"Alun perin OMA-nimi tarkoitti Opiskelijoita ja Muita Aikuisia. Nykyisin lyhenne tarkoittaa: Olet Minulle Arvokas,”
kertoo illoista vastaava oppilaitospastori Heini Kesti.
  Iltoihin osallistuu paljon opiskelijoita ja nuoria aikuisia, lisäksi lapsiperheitä sekä vanhempia. Osallistujien ikää ei määritellä tarkasti; iltoihin ovat tervetulleita kaikki.
  “Tärkeintä on se, että etsitään yhteyttä toisiin ja Jumalaan. Voimme kasvaa uskossa yhdessä,” Kesti kokoaa.
  Illoissa tärkeänä osana on ylistys, yhteinen rukous ja opetus. Tänä keväänä opetus on valmisteltu mukaillen Jesus Ministry -opetussarjaa, johon joukko Oma-illan tiimiläisiä kävi kouluttautumassa syksyllä Lontoossa.
 "Jaamme Lontoossa saamiamme opetuksia ja oivalluksia. Tärkeimpänä aiheena pohdimme Jumalan alkuperäistä suunnitelmaa, eli ‘Mitä Jumala on ajatellut luodessaan minut?’ ja ‘Miten elän kristittynä maailmassa?’,"
Kesti kuvaa.Instagram