MUISTOJA

KEVÄT 2016

Keväällä oli paljon tapahtumia ja koulutusta, joista tässä muutama:
8.-10.4. Hengen Uudistuksen Talvipäivät OHJELMA

15.-17.4. Polttopisteessä ISLAM, koulutusta muslimien kohtaamisesta ja islamista. OHJELMA

 

TALVI 2016


Ilta Lauran kanssa antoi unelmille siivetKristillinen talk show Ilta Lauran kanssa starttasi Suomen kiertueen Rovaniemeltä tammikuussa 2016. -Tottakai lähdemme tulemaan pohjoisesta, olen itsekin pohjoisen tyttö, sanoo Laura Siltala. Hän on Pellon Turtolasta kotoisin olema opettaja, joka on luotsannut Ilta Lauran kanssa –talkshowta jo vuodesta 2008. Suomen kiertueella ILK on toista kertaa.  
LEARNING TO FLY 2016
Laura oli kesällä -15 selannut Facebookin newsfeediä, kun hän törmäsi kuvaan. Siinä pieni tyttö seisoi siivet selässään ja kuvan alapuolella oli teksti: What if I fall? Oh, but darling, what if you fly?
Kuva ja siinä oleva Erin Hansonin runo oli kolahtanut heti. Kiertue sai nimen Learning to Fly.


Teeman mukaisesti ilta toi eteen vieraita, jotka kertoivat heidän unelmistaan ja siitä, miten ne olivat saaneet siivet. Vieraat esittelivät omat siipensä ja sitä kautta yleisö sai maistaa monenlaista herkkua: huikeaa sellomusiikkia, rohkeita todistuksia, naurun remakkaa ja jopa brasilialaiset aplodit.


Tuttuja vieraitaOli mukava saada nähdä ”tuttuja” vieraita: Sampo Kaulanen (Jounin Kauppa), Lauri Angervo (Lapin Kamariorkesteri), Jussi Jokinen (Lentävän Poron teatteri) ja Heikki
Autto
(Lapin yliopisto).


Kaikki antoivat ripauksen omasta persoonastaan osaksi iltaa; Lauri ehkä henkilökohtaisimmin ja puhuttelevimmin, Sampo avoimesti ja rehellisesti, Jussi heittäytyen ja spontaanisti ja Heikki asiallisesti – mutta rohkeasti!
Illan teemat kulkivat haaveista ja unelmista rohkeuteen ja pelkohin. Esimerkiksi esiintymisjännitystä avattiin toiminnallisesti. Ilta oli osallistava, vieraat saivat välillä kirjaimellisesti itsekin siivet selkäänsä ja jopa kirjoittamaan oman haaveensa arkkuun rukouksen muodossa.  

Myös hengellisiä teemoja käsiteltiin avarasti, kuten armoa, joka kantaa - tai uskoa yleensäkin – miten se vaatii heittäytymistä!

Houseband piti huolta rennon letkeästä tunnelmasta ja Lapin yliopiston Agora –sali oli tilana moderni ja avara – juuri sopivan kahvilamainen tämän tyyppiselle ohjelmalle.

Tilaisuuden järjestelyissä oli mukana myös Rovaniemen seurakunnan opiskelijatoiminta ja oppilaitospappi Heini Kesti näytti silmin nähden tyytyväiseltä tapahtumassa. – Olen niin iloinen, että saimme kokea tämän illan, Heini hehkutti.  

SYKSY 2015


Höyryävää poronluujuomaa ja kulttuurien kohtaamisia Sámi Living Roomissa


Rovaniemen seurakunta ja LYY järjestivät yhteisen kulttuuritapahtuman Sámi Living Roomin seurakuntakeskuksella lokakuussa 2015. Tapahtuma oli osa ylioppilaskuntien kehitysyhteistyöviikkoa, joka järjestettiin yliopistoissa valtakunnallisesti. Rovaniemellä Living Room -tapahtuma huipensi Kehyviikon jo neljättä kertaa; tänä vuonna kulttuuriksi valittiin saamelaisuus.
Tervetulleiksi tulijan toivottivat perinneasuihin pukeutuneet saamelaisnuoret, jotka tarjosivat osallistujille höyryävää poronluujuomaa. Yhteinen aloitus ja ryhmätyöt tehtiin tunnelmallisesti lattialle aseteltujen vilttien ja peittojen päällä, jossa kymmenet eri kansallisuudet keskustelivat vilkkaasti tietoiskun päätteeksi saamelaisuudesta. Iltaa jatkettiin työpajoissa, jotka avasivat kulttuuria tekemisen kautta. Osallistujan oli esimerkiksi mahdollista valita kielikylpy, jossa päästiin kiinni saamen alkeisiin, tai kirjoa itselleen käsityö. Mahdollista oli myös leipoa rieskaa, kuulla lisää saamelaisuuden historiasta tai viipyä hetki kynttilänvalossa rukoustyöpajassa. Illan lopuksi Oulun hiippakunnan saamelaistyön sihteeri Erva Niittyvuopio piti hartauden saamelaistyyliin.
  Seurakunnan ja LYY:n yhteistyönä järjestämä tapahtuma keräsi osallistujikseen viime vuosien tapaan lähes sata osallistujaa. Tapahtuma antaa aitoja näkökulmia kulttuuriin, osin siksi että tekijöiksi pyritään saamaan vapaaehtoisia, joilla on omakohtainen kosketus kulttuuriin. Tänä vuonna tekijöinä olivat paikalliset seurakunnan ja yliopiston aktiivit, joilla osalla oli saamelaistausta.

Instagram